Menu restauracji

Zupy
Rosół z makaronem 250 ml
16
Pomidorowa z makaronem 250 ml
17
Zupa czosnkowa z serem i grzankami 250 ml
17
Krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym 250 ml
18
Żurek z kiełbaską wiejską i jajkiem 250 ml
19
Barszcz czerwony z uszkami domowymi 250 ml
21
Flaki staropolskie 250 ml
23
Zakąski
Jajecznica lub jajko sadzone 3 szt. z dodatkami
20
do wyboru dodatki: boczek, szynka, masło, cebulka
Śledź po japońsku
24
sałatka porowa, jajko z majonezem
Śledź w oleju z cebulką
22
Sałatka grecka
25
Tatar wołowy
35
z piklami i chrupiącą grzanką
Krewetki tygrysie w białym winie
37
Krewetki tygrysie 7 sztuk, podawane w sosie z białego wina, masła z dodatkiem czosnku i ciepłymi grzankami
Dania główne
Pierogi z serem i ziemniakami okraszone cebulką 10 szt
25
Pierogi z wołowiną i grzybami leśnymi 10 szt
32
Pierogi z gęsiną 10 szt
35
Placki ziemniaczane po żydowsku 5 szt
29
podawane z sosem z podgrzybków i selekcją sałat
Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem 2 szt
23
Racuchy z jabłkiem i z cukrem pudrem 4 szt
25
Danie dnia
35
zupa, danie głowne, kompot
Kotlet z piersi kurczaka w panierce
33
Kotlet schabowy
35
Pieczeń z karkówki w sosie pieczeniowym
33
Pierś kurczaka z rusztu nadziewana świeżym szpinakiem i serem ricotta
35
zapiekana w serze mozzarella, posypana ostrą papryką
Devolay z serem mozzarella i papryką
35
Schab nadziewany szynką, serem i grzybami z cebulą w panierce
37
Sznycel z jajkiem sadzonym
36
Pierś kurczaka z rusztu z sosem z podgrzybków
35
Polędwiczki z sosem z zielonego pieprzu
35
Placek po węgiersku z gulaszem wołowym
38
Policzek wołowy wolno gotowany
45
Pstrąg z pieca ok. 250 g
39
nadziewany masłem i pietruszką, podawany z cytryną, frytkami i selekcją sałat
Halibut 250 g
25
z ziemniakami zapiekanymi na masełku, chrzanem, ogórkiem i selekcją sałat
Dodatki
Frytki150 g
10
Ziemniaki zapiekane na masełku z oregano
10
Ziemniaki gotowane lub puree ziemniaczane
5
Bufet sałatkowy
12
Buraczki zasmażane 150 g
12
Kapusta zasmażana 150 g
12
Desery
Domowe ciasta
Szarlotka na gorąco
15
z bitą śmietaną
Torty firmowe
20
Sernik na zimno z malinami
15
Deser lodowy
20
3 gałki lodów rzemieślniczych naszego wyrobu, bita śmietana
Napoje
Napoje gorące
Espresso
10
Grande Espresso
12
Espresso Macchiato ze spienionym mlekiem
10
Americano
10
Kawa biała ze spienionym mlekiem
10
Capuccino
12
1/3 spienionego mleka
Late Macchiato
17
1/2 spienionego mleka
Kawa mrożona z lodami waniliowymi
17
Herbata
8
czarna Ceylon, malina,mięta, zielona
Herbata rozgrzewająca malinowa/imbirowa
14
Napoje zimne
Kropla beskidu330 ml
6
Karafka wody 250 ml/1000 ml
6/10
Sok Cappy250 ml
8
czarna porzeczka, pomarańczowy, grejpfrutowy, jabłkowy, pomidorowy
Cola , Fanta, Sprite, Tonik250 ml
8
Alkohole
Alkohole grzane
Piwo grzane małe 0,33 l
6
Piwo grzane duże 0,5 l
12
Wino grzane z pomarańczą i goździkami 200 ml
15
Piwa
Żywiec z beczki 0,33 l
8
Żywiec z beczki 0,5 l
10
Desperados 0,4 l
10
Desperados Red 0,4 l
10
Heineken 0,5 l
10
Heineken bezalkoholowy 0,5 l
10
Paulaner 0,5 l
11
Strongbow Apple Ciders 0,5 l
13
Sok do piwa
1
Wódki 50ml / 0,5l
Finlandia
9/90
Absolut
9/90
Bols
8/80
Żołądkowa Gorzka
8/80
Żubrówka
8/80
Soplica czysta
8/80
Soplica wiśniowa
8/80
Whisky & Koniaki
Grants 50 ml
15
Jack Daniel’s 50 ml
17
Ballentines 50 ml
13
Johnnie Walker Red Label 50 ml
13
Johnnie Walker Black Label 50 ml
19
Glenfiddich 50 ml
21
Chivas Regal Scotch 50 ml
19
Jameson 50 ml
19
Brandy, Rum, Gin, Tequila
Metaxa ***** 50 ml
15
Brandy Stock 50 ml
13
Rum Bacardi jasny/ciemny 50 ml
15/17
Rum Havana Club Anejo Blanco 50 ml
15
Gin Finsbury 50 ml
9
Gin Bombaj Sapphire 50 ml
15
Tequila Sierra Silver 50 ml
15
Koniak Hennessy 50 ml
19
Martel 50 ml
17
Likiery & Wermuty
Advocat 50 ml
8
Malibu 50 ml
9
Campari Bitter 50 ml
9
Drinki
Aperol
19
aperol 50ml, wino musujące 100ml, woda gazowana 75ml
Margarita
19
tequila 40 ml, likier triple sec 20 ml, sok z cytryny i limonki
Mojito
19
biały rum 50ml, cukier trzcinowy, mięta, limonka, sprite, lód
Słowacki
20
campari 25ml, wódka 50ml, sok pomarańczowy, skórka pomarańczy, lód
Martini
19
wódka 50 ml, wermut 50 ml, zielone oliwki, kostki lodu